Noviteiten op de beurs

Dit zijn onze favorieten

Na 4 jaar werd er eindelijk weer eens een beurs georganiseerd in Frankfurt. We keken er zo naar uit! En we hebben weer prachtige nieuwe dingen gezien. Zondag was de eerste dag en zijn Saskia, Charlotte, Brittget en Annette samen geweest. Wat vinden zij nou de mooiste, innovatiefste of meest praktische lamp die zij gezien hebben op de beurs?

De favoriete lamp beursontdekking van Saskia: De Humble light

Het lampje wat er voor mij echt uitspringt is de oplaadbare tafellamp van Humble lights. De Humble is van Nederlandse bodem en is er in veel kleurtjes en 2 modellen. Dat maakt het zo leuk. Hij past bij elk interieur. Het is ook een lamp met behoorlijk wat power. Hij kan wel 100 uren branden als hij helemaal is opgeladen. Met de USB kabel, die erbij geleverd word kan de lamp opgeladen worden. 

De lamp voelt zich op elk plekje thuis, op de salontafel, op de vensterbank of de tuintafel. Er is nu ook een waterdichte Humble verkrijgbaar. Ook leuk: je kunt de Humble vanuit je stoel bedienen. Met het handige beschermende etuitje kun je hem overal mee naartoe nemen. 

De Humble is van de zomer ook gezien op de camping in een tent!

De favoriete lamp van Annette

“Ik had de Accordéon oplaadbare tafellamp van Slamp al eerder voorbij zien komen in hun nieuwe catalogus. Maar op de beurs in Frankfurt zag ik het voor het eerst in het echt. Dit charmant lampje is gemaakt van Lentiflex, een kunststof dat wanneer verwarmd,  zich in het geval van dit lampje, met de hand laat plooien tot een soort accordeon.

Het mat satijn gekleurde kapje zorgt voor sfeervol licht dat ook nog te dimmen is. Handig om op tafel te zetten of een hoekje in huis waar een stopcontact ontbreekt.”

Schermafbeelding 2022-12-02 om 15.15.44

Gespot door Erik en Nicolette

Dinsdag en woensdag zijn Erik en Nicolette op de beurs geweest. Wat ze opviel was dat er veel gebruik wordt gemaakt van spanningsrails en dan het liefst ingebouwd. Prachtig met spots die je kan kantelen en hanglampen voor boven eventueel de bar of eettafel.

Dit is natuurlijk wel alleen mogelijk als er nieuw gebouwd en of verbouwd gaat worden zodat dit in het plafond gemaakt kan worden. Maar als je de rails in opbouwvorm toepast kan het ook in bestaande situaties. 

Alles oplaadbaar!

Een trend die doorzet en we ook hier weer tegenkwamen. Veel leuke lampen op een accu, die je overal makkelijk kan neerzetten zonder snoer. Hoe handig is dat!

In allerlei vormen kleuren en maten te verkrijgen. Er valt steeds meer te kiezen.

Van kleine tafellampen en leeslampen tot vloerlampen die je ook buiten kan neerzetten.

Kleur bekennen

Lampen mogen gezien worden en ook als ze niet aanstaan. De designers die we op de beurs in Frankfurt hebben gezien gaan voor kleur! We hebben het overal in terug gezien. Felgekleurde wandlampen, hanglampen en plafondlampen. Maar ook zachte pastel gaan ons interieur straks verrijken. 

Indirect licht

Lampen die indirect licht geven zijn helemaal hot. En ook hier weer in allerlei vormen kleuren en maten. Mooie platte vlakke lampen die de ruimte een mooie sfeer geven door het licht en uiterlijk van het armatuur. Het fijne van indirecte verlichting is dat je meer licht kan maken in de ruimte zonder dat dit afbreuk doet aan de sfeer en je niet rechtstreeks in de lichtbron kijkt.

Wil je meer weten over onze collectie glazen designlampen? Neem gerust contact met ons op of kom een kijkje nemen in onze showroom in Alkmaar. We hebben hier maar liefst 900 m2 aan lampen voor je.
Nicolette Heijs
adviseur Aladdin lampen