elke lamp een eigen verhaal

Foscarini

Iedere lamp van Foscarini heeft een unieke vorm en is gemaakt van bijzondere materialen. De verlichting van Foscarini kenmerkt zich door een verrassende eenvoud en elke lamp heeft een uniek verhaal. Achter het ontwerpproces gaat een gecompliceerde technologie schuil. Foscarini is dan ook al jarenlang koploper op het gebied van vernieuwende lichtontwerpen.

Bekende Foscarini lampen zijn de Spokes, Gregg en Aplomp. 

Het verlichtingsmerk Foscarini is in 1981 opgericht op Murano door Carlo Urbinati en Alessandro Vecchiato. Murano is een eilandengroep ten noordoosten van het historische centrum van Venetië die bekend staat om glaskunst. Foscarini begon dan ook met het ontwerpen van lampen van geblazen glas.

Foscarini groeide snel en verhuisde in 1994 naar Marcon, het Venetiaanse vasteland. Al gauw was glas niet meer de focus. Het Italiaanse verlichtingsmerk schakelde over op designlampen van kevlar of polyethyleen. Omdat Foscarini gebruik maakte van externe fabrikanten, hadden ze de mogelijkheid om te experimenteren met andere materialen en processen dan glas. Vandaag de dag bestaat de collectie uit verschillende lampen, gemaakt van de meest revolutionaire materialen.

Foscarini-RITUALS_tavolo_Ritratto Quotidiano_Ph Kasia Gatkowska-900x1200
Foscarini-SPOKES_2_Ritratto Quotidiano_Ph Kasia Gatkowska-900x1200
Foscarini-GREGG sospensione grande media MIDI piccola_medium res-900x1200
Foscarini-Sospensione Oro-900x1200
Foscarini-29_Aplomb_Mini_set-900x1200
Foscarini-Spokes_02_Midi_Rame-900x1200

Collectie
Foscarini

Een bekende serie van het merk is de Spokes. De spaken van een fiets waren voor Studio Garcia en Cumini de inspiratiebron voor deze bijzondere serie. 

Gregg serie is gemaakt van geblazen glas en heeft een organische en softe vorm die je doet denken aan de keien in een kabbelend beekje. Het is een complete lijn met hanglampen, vloerlampen en wandlampen.

Foscarini werkt samen met getalenteerde ontwerpers, zoals Marc Sadler, Patricia Urquiola en Rodolfo Dordoni. 

Neem alvast een voorproefje in onze webwinkel.